söndag 16 januari 2011

Valpnytt...

Alla valpar växer så det knakar och utvecklas positivt!!

Uniques kull (klicka på länken för bilder) har nu blivit drygt 5 veckor lockar till många skratt när de "styr runt" som små fylletrattar, busar, "slåss" för att efter en stund rasa ihop i en sovande hög.
De har även träffat Cilest -vår underbara jakt labrador- vilken de terroriserar genom att hänga henne i både svans, öron och läppar. Cilest är så otroligt snäll med valparna, men fostrar dem även på ett bra sätt när de blir väl "huliganlika".
Självklart är klippan Dourado även med i flocken, en fantastisk hanhund som har full acceptans av alla tikar.
Det är faschinerande att se hur samspelet mellan de vuxna hundarna och valparna fungerar!!
Tänker varje gång på hur mycket vi människor har att lära av djuren och deras självklara relationer och positioner i flocken.

Skattar mig lycklig över möjligheten att få jobba med djur och lära av dem!
Allt är nutid och ärliga, äkta känslor. Responsen på ditt eget agerande och sätt är millisekundsnabb och helt utan "baktanke".
Tänk om vi människor kunde vara lika raka och ärliga i vår kommunikation, då vore nog jorden en rätt trevlig plats att bo på.

För att återgå till ämnet, så är även våra katter en självklar del i valparnas vardag. Vi har två jättesnälla, väldigt säkra katter som gärna spatserar rakt igenom hundflockarna (demonstrativt på katters vis), Men som även gärna busar med valparna utan att en klo någonsin kommer fram.

Garantias valpar (klicka på länken för bilder) är precis fyllda 4 veckor och har nu fått flyttat ner från sovrummet.
Även de rumlar runt och busar med varandra... kan ju säga att koordination och väjningsregler inte är de bästa just nu, vilket gör att det är ett sant nöje att studera dem.
Veckan som kommer ska även de få träffa Cilest och Dourado och så sakta börja uppleva världen.

Om ett gott skratt förlänger livet, så kommer varenda kennelägare att bli urgammal, så mycket glädje som de små liven skänker.

Jag har fortfarande några valpar till salu, så om ni är intresserad, så hör av er!!

Glada vinterhälsningar till er alla :) // Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar