måndag 19 april 2010

Daim valpar

23 Mars

Valparna är nu lite drygt 4 veckor, de har fått flytta från sovrummet ner till hallen och som ni ser så äter de redan till viss del fast föda. Att bo nere där det hela tiden rör sig och händer saker är något valparna tar med ro och stor nyfikenhet. De är väldigt sociala och vill gärna komma ut och busa runt i köket. Det är verkligen fullt ös medvetslös som gäller, kort intensiv vakenhet, för att sedan slockna i steget och sova som stockar.
Det är underbart att titta på deras drulligheter och vurpor. Bästa liknelsen är väl att de ser ut som små fyllon hela gänget eftersom de inte har koll på koordinationen än. Jag kan lova att det lockar till många muntra skratt.
Inser varje dag vilket fantastiskt jobb jag har som får möjligheten att följa så många individer i deras utveckling. Dessutom är det både fascinerande och lärorikt att studera tikarnas fostran av de små.

Valparna har även börjat träffa andra hundar nu, det är Daim, Cilest och Roope som får vara "barnvakt" åt dem. Hera accepterar det till fullo (hon är självklart med), valparna tycker att det är intressant och utforskar gärna de nya hundarna. Även där är samspelet helt fantastiskt att se. Hera styr hela samvaron snyggt och korrekt.
Trygge Roope har allt tålamod och överseende i världen med valparna, Cilest nosar lugnt på dem men bryr sig inte så mycket i övrigt, och så Daim som själv är högdräktig och väldigt intresserad och rar.

Kl: 20.52: Fast ni inte märker det, så är det 15 minuter sedan jag skrev sista meningen och under den tiden har Daims första valp anlänt. Ska knäppa en bild och kika till dem lite så återkommer jag om en stund.


Nytagen bild på Daims första valp. Kl. är nu 22.34 och valp nr 3 har också kommit, än så länge är det 2 hanar och en tik. Mer information om Daims valpar kommer i morgon.

Tillbaka till veckan som gått.
Daim har tyckt att det varit jobbigt med dräktigheten senaste tiden. Hon har varit väldigt stor och tung, dessutom har det tryckt på så hon har mått illa så fort hon ätit eller druckit. Detta har gjort att hon sovit väldigt mycket - gärna i knäet. Bild på henne tagen idag ser ni här.

Både Daim och jag tycker nog att det är skönt att valpningen har satt igång.
Fler bilder på henne hittar ni i hennes
galleri.

I Tisdags var jag in med Affe till kliniken för ytterligare en röntgen av hans ben. Det är fortfarande inte helt läkt, så några turer efter hästarna blir det inte än. Men han har tillåtelse till fri rörelse. Jag som hade hoppas att han kunnat springa med nu när vi kör, så han blivit riktigt välmusklad inför kommande utställningar. Men, men, vad gör väl det, det viktiga är att han blir helt återställd, så det får ta den tid det tar.

För övrigt så rullar allt på i en svindlande fart, vi startade en ny 6 veckors hästkörarkurs nu i helgen. Det var en brokig samling deltagare som kom, men tillsammans bildar de en jätte mysig grupp med blandad erfarenhet och inriktning. Vi ser verkligen fram mot att få träffa dem 3 dagar i månaden närmaste 10 månaderna. ( Hoppas de vill träffa oss också) Undecided

Nu ska jag återgå till valpningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar