måndag 19 april 2010

Parning, valpning & vet. besök

1 februari 2010

Så har ytterligare en KALL månad svept förbi.
Det är inte utan att både jag och hundarna börjar bli lite less på detta kylslagna väder. När man kliver upp och temperaturen är - 31 grader, då känns det lite tungt. Kort rastning, sen in i värmen igen.

Hera är dräktig och har flyttat hem igen inför valpningen. Hon har 4 veckors dräktighet kvar, med är redan enorm, endera är det många valpar, eller så är de riktiga bjässar hon bär på.
Hon mår i allafall bra och är så vacker med sin stora mage.

Daim är Parad med Affe, sista gången den 26 januari, så nu väntar vi med spänning på att se om även hon är dräktig. Isåfall bör hon valpa i slutet av Mars. Bra timing, första - valpkullen hinner precis flytta ner från sovrummet innan nästa kull ska födas ... Smile

Affe har varit in på återbesök för sitt benbrott, allt läker bra och som det ska, men är inte helt ihopläkt ännu. Nästa återbesök blir den 1 Mars, men nu får han vara med flocken igen och röra sig mera, docka inga långpromenader ännu, men ändå stor frihet mot de första 8 veckorna.

Ullas provsvar påvisar inga fel, men det går inte att utesluta att Något hormonellt blir "Knas" igen när hon är dräktig. Iallafall har jag i samråd med veterinär beslutat att para henne en gång till och hoppas på det bästa. Eftersom hon mått bra trots att hon resorberat, så tyckte de inte att det var något problem. Nu är det bara att vänta på nästa löp och hoppas att allt går vägen denna gång. Håll tummarna!

Zico är fortfarande till salu, då jag inte hittat ett hem som riktigt passar än. Ett krav är att han får möjlighet även till fri rörelse dagligen, och att det är en "aktiv" familj han kommer till.
Zico bor hos mina föräldrar nu, då dom blev utan hund när Hera flyttade "hem" inför valpningen.

Alla andra hundar mår också bra, men vi vill ha lite varmare vinter fortsättningsvis, så det kan bli långpromenader och mera utebus längre tid igen.
Men vad glad jag är över värmekojorna! Vi har små hundkojor ute med golvvärme, vilket gör att även om det är -15 ute, så är det + 15 på golvet i kojorna. Detta gör att hundarna kan vara ute längre tid än om de bara hade "vanliga" kojor. Skönt för en Korthårig Brasilianare.

Ha det så bra tills nästa gång. / / Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar